Mijn boek

Zie ik je terug? Hoe te leven als epilepsie je kind overvalt

‘Lenie ligt in haar bed. Volledig bewusteloos, verkrampt, af en toe schokkend. Met blauwe lipjes, speeksel op haar mond, haar nachthemd nat van de urine. Dat ze een epileptische aanval had die de rest van haar en ons leven zou bepalen, konden we toen onmogelijk vermoeden. Meer: het was ons grote geluk dat we toen niet beseften dat er na die nacht altijd een ‘voor’ en een ‘na’ zou zijn.’

In Zie ik je terug? laat ik je meelezen in het dagboek dat ik bijhoud sinds de nacht dat onze zesjarige dochter Lenie tot twee keer toe werd gereanimeerd na een aanhoudende epileptische aanval. Intussen houdt de mysterieuze en mogelijk fatale ziekte mijn gezin al meer dan vijf jaar in haar greep.

Mijn boek is een verhaal over leven met ‘het epilepsiemonster’ zoals ik het zelf noem. Over de universele thema’s die eigen zijn aan het leven met een chronisch ziek kind: angst, verdriet, frustratie, machteloosheid, onverwachte momenten van tederheid en hoop. Ook hoop.

Wil je mijn boek kopen? Dat kan. Stuur mij een mailtje: fieke_de_jonghe@hotmail.com en ik stuur het je zo spoedig mogelijk toe.

Advertenties